Polojasno
20°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Hana Hegerová (83) je po srdcovej príhode v umelom spánku
Zdielať na

Hana Hegerová (83) je po srdcovej príhode v umelom spánku

Zdroj: koláž blesk.cz

Kráľovná českého šansónu Hana Hegerová na tom nie je zdravotne najlepšie. Zo svojho bytu na Staromestskom námestí ani nevychádza a výnimku neurobí ani v prípade poslednej rozlúčky s jej dvorným skladateľom Petrom Hapkom.

Pre Hanu Hegerovú sa jej byt stal takmer väzením. Kvôli zlému zdravotnému stavu nemôže ísť ani ku kaderníkovi, a nie to ešte stráviť pol dňa na pohrebe. “Tak rada by som mu povedala: ďakujem! Ale to asi nepôjde,“ posťažovala si fenomenálna speváčka Blesku.

“Prečo sa majú ľudia dívať na starú, bezvládnu ženskú? Viete? To by bolo zlé,“ hovorí dokonca. Na akciu nechce ísť ani v prípade, že by ju niekto vozil na vozíčku. “Veď stačí spomienka...“

S Petrom Hapkom sa speváčka vídala vyše 30 rokov a majú za sebou niekoľko hudobných projektov, vrátane legendárneho hitu Levandulová. Priateľstvo ale preťala choroba oboch umelcov. “On bol chorý, ja som chorá. To ale neznamená, že som sa o neho nezaujímala. Tie správy boli strašné. Ten Alzheimer nie je k ľuďom milý,“ uzaviera smutne Hana Hegerová.

Súvisiace články

Najčítanejšie